Piano concert met George Wink

Wanneer:
1 november 2020 @ 15:00 – 17:00
2020-11-01T15:00:00-01:00
2020-11-01T17:00:00-01:00
Kosten:
vrije gift
Piano concert met George Wink

In verband met Corona is het concert uitgesteld, zodat er meerdere mensen in de toekomst kunnen genieten van het pianoconcert.

George Wink groeide op in een muzikaal gezin. Zijn vader is een gedreven pianist en al snel sloeg de muzikale vonk over. George kreeg zijn eerste pianolessen op 5 jarige leeftijd. Na zijn middelbare schoolopleiding ging hij studeren aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle (Artez) bij Nelleke Geesink. Na enkele jaren besloot George zijn studie voort te zetten bij Ronald Brautigam aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens zijn studie in Amsterdam volgde hij masterclasses bij o.a. Stephen Bishop Kovacevich. In 1992 is George geslaagd voor het eindexamen uitvoerend musicus (tegenwoordig de masteropleiding) in Amsterdam.

Tijdens zijn opleiding had George al een platencontract op zak van platenmaatschappij Phonogram. In 1994 heeft George als solist meegewerkt aan de CD “de TV-show op reis”, met muziek voor de gelijknamige TV show van Ivo Niehe. Deze CD is opgenomen met het Metropool Orkest o.l.v. de toenmalige chefdirigent Dick Bakker. In 1995 verscheen zijn eigen solo CD “Once upon a Time” met muziek van Ennio Morricone. De muziek van Morricone werd hiervoor opnieuw gearrangeerd door Jurre Haanstra, de muzikale produktie was in handen van producer Ruud Jacobs. De CD “Once upon a Time” is opgenomen in de CTS studio’s in Londen met een volledig symphonieorkest, samengesteld met musici uit de befaamde London Philharmonic Orchestra en de London Symphony Orchestra. In datzelfde jaar heeft George als solist meegewerkt aan de CD “Baantjer”, de soundtrack voor de gelijknamige tv serie. Deze CD is opgenomen met o.a. Toots Thielemans en het Radio Philharmonisch orkest o.l.v. Jurre Haanstra.

In 1997 werd George uitgenodigd door collega pianist Jan Vayne voor een concertreeks, waarin zij beiden improviserend optraden in diverse Nederlandse theaters. In 1998 werd George huispianist in het AVRO tv programma “Karel” (Karel van de Graaf). In dit programma verzorgde George piano improvisaties rondom de gasten in dat programma. In 1998 verscheen ook de soundtrack voor de KRO TV serie “Wij Alexander”, waarop George de pianosolo’s speelt. Deze CD is opgenomen met o.a. Huub van der Lubbe (de Dijk) en het Radio Symphonie Orkest o.l.v. Jurre Haanstra.

In 2014 heeft hij solistische medewerking verleend aan de EP “Découpage” van het Zwolse Seven League Beats.   Hieronder vind u een voorproefje van George Wink.

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *