Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/5/f/0/stiltebezinningscentrum.nl/httpd.www/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517 Wandelretraite “Santiago de Salland” – Stilte- en Bezinningscentrum

Wandelretraite “Santiago de Salland”

Wandelretraite “Santiago de Salland, in vijf stappen je pad vinden”.

Soms ben je het pad wel eens bijster. Dan weet je niet meer precies welke kant je op moet.
De Santiago de Salland is gebaseerd op vijf stappen die je letterlijk en figuurlijk kunt zetten tijdens deze retraite. Waar sta ik, waar wil ik heen, wat houdt me tegen en hoe kan ik dat veranderen, zodat ik MIJN pad kan vervolgen. En vergeet niet: Het pad is de weg……. “Want wat is pelgrimeren anders dan wandelen met je ziel, kijken met je innerlijk oog, luisteren met je hart, en zo het geheim van het leven op het spoor komen.” (Jeroen Gooskens).

Wandelaar, je sporen
zijn de weg, en zij alleen;
wandelaar, er is geen weg,
de weg ontstaat in het gaan
Gaandeweg ontstaat de weg,
en als je omkijkt
zie je het pad dat nooit meer betreden zal worden.
Wandelaar, er is geen weg,
slechts een kielzog in de zee
Antonio Machado

De voorwaarden om dit tot zijn recht te laten komen worden gecreëerd in de vorm van stilte, offline zijn, natuur en eenvoud. Vaak zorgen deze voorwaarden er voor dat je weer terecht komt bij je diepere drijfveren en wat voor jou in het leven echt belangrijk is.
Verder is het van belang dat je over een basisconditie beschikt en in staat bent om 10-13 km te wandelen.

Het programma van deze Wandelretraite:

Dag 1 van deze wandelretraite
Om 15.00 uur treffen we elkaar bij klooster Nieuw-Sion. Dit is de basis van waaruit we starten en steeds in de avond weer terugkeren. Na een uurtje landen is het tijd voor een bezinningsworkshop. Hierin bespreken we de eerste stap: “wat is je verlangen”?
Om vijf uur kun je optioneel meedoen met het getijdengebed wat in de kloosterkerk plaatsvindt. In de avond kun je deelnemen aan de stiltewandeling. Ook krijg je een vraag mee die helpt om na te denken over de tweede stap: “hoe sta ik ervoor, oftewel verkennen van het uitgangspunt”

Dag 2 van deze wandelretraite
Om 10 uur staat wederom een bezinningsworkshop op het programma. Wanneer het weer mee zit zal deze bezinningsworkshop plaatsvinden in nabijgelegen bos met een mooie rietgedekte theekoepel op ongeveer 500 meter vanaf het klooster. Hier komt de derde stap aan bod te weten: “wat houdt me tegen, oftewel verdiepen” .
Na de warme middagmaaltijd verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster. Na ongeveer 13 kilometer wandelen komen we aan bij de voormalige synagoge te Raalte. Een klein kerkje waar plaats is voor ons allemaal. Hier is tijd om na te denken over : “wat heb ik nodig om stappen te zetten, oftewel veranderen” . De avond is ter vrije besteding.

Dag 3 van deze wandelretraite
Voor de vroege vogels staat er een ochtendwandeling op het programma. Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn we voor het ontbijt weer terug op het klooster. We ontbijten samen en dan vertrekken we al wandelend richting de bijzondere Yurt die onderdeel is van Landgoed “Den Duurschen Hof” (9 – 11 km). Aangekomen bij de Yurt in Den Nul zal de laatste workshop plaatsvinden in de bijzondere sfeer van geborgenheid en stilte. De vijfde stap heb je gezet in de vorm van bezinnen over hoe je het geleerde gaat toepassen in het dagelijks leven oftewel : “verankeren”. Na afloop word je met een busje teruggebracht naar het beginpunt, het klooster Nieuw Sion.

Investering: 267 euro inclusief BTW voor particulieren (op basis van volpension).
367 euro zakelijk inclusief BTW.

Overnachting: Klooster Nieuw Sion te Diepenveen. In het klooster krijg je een éénpersoonskamer tot je beschikking. De douche en het toilet zijn op de gang.

De maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Geef een reactie